UNICEF-ambassadør, en mulighet til å bidra
15733
post-template-default,single,single-post,postid-15733,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16494

unicef_vendela_02

 

Det å plutselig bli omtalt som supermodel betydde egentlig ikke så mye for meg, men det åpnet så mange dører i livet mitt – også til verden utenfor modellbransjen. Jeg ble mer en celebrity enn en modell, og fikk et kjent navn. For meg var en av de viktigste tingene at jeg fikk mulighet til å jobbe for UNICEF.

Elizabeth Taylor hadde en rolle som fundraisor i UNICEF, og hadde jobbet i mange år med spesiell fokus på Aids. En kveld meldte hun avbud på kort varsel til en gallamiddag, og jeg fikk en telefon fra min pr-agent med spørsmål om jeg kunne stille i hennes sted. Jeg hadde jobbet med ulike ideelle organisasjoner og delte samme publicity agent, med Elizabeth Taylor og Donald Trump. Like etter fikk jeg forespørsel om jeg ville bli internasjonal UNICEF-ambassadør.

Det å ha et sosialt engasjement er viktig for meg, og jeg har jobbet for forskjellige organisasjoner, blant annet Robin Hood på Manhattan, som jobber med innercity-kids. Det å jobbe med kvinner og barn er spesielt viktig for meg.

Ærefullt, samtidig som det ga meg en mulighet til å være med å sette søkelyset på kvinners rettigheter og utdanning for jenter. Like viktig da, som nå.

unicef_vendela-jpg

Nøkkelen til å øke levestandarden ligger i utdanning, og det viser seg stadig at det er ekstra effektfullt når det er kvinner som gis denne muligheten. Jeg elsker sitatet til Nelson Mandela. Det er helt riktig, og derfor var det disse områdene jeg valgte å fokusere på.  Jeg tror veldig på det.

Et av de sterkeste besøkene var i Bangladesh, hvor jeg fikk møte fredsprisvinner Muhammad Yunus og ble kjent med Micro credit programmet

Når kvinner får en liten kapital, starter de ikke bare for seg selv – ofte er til slutt hele landsbyer i jobb. Det ligger en omsorg i kvinner, og det har vært fantastisk å få se dette på nært hold i små fattige landsbyer. Det som er viktig å få frem noen ganger, er det håpet du ser – selv hos mennesker som ikke har noen ting. En glede, humør og latter, som jeg sjelden ser her i vår rike del av verden.

Det er ganske spesielt å få oppleve dette hos mennesker som lever uten alt det som vi tar for gitt, og heftig å se hvordan mennesker overlever. Jeg reiste rundt i verden, og drev mye med fundraising. Det var en fantastisk givende tid, og alt dette fordi Elisabeth Taylor ikke kunne stille på et event, – og dermed fikk jeg muligheten til å fylle rollen som Goodwill ambassadør.

Det var en fantastisk givende tid!


unicef_vendela_03

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre