God Kveld Norge på Kongsgården
16108
post-template-default,single,single-post,postid-16108,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16494

God Kveld Norge på Kongsgården

Det var eventyrlig å være med på Farmen. Jeg koste meg masse, og syntes det var utrolig spennende å bli kjent med dyrene, samt lære meg hvordan det var på gård for 100 år siden. Livet på gård bydde på utfordringer, blant annet hvordan arbeid og verktøy var mye tyngre. Det fantes ikke akkurat maskiner for 100 år siden. Vi jobbet og sto på fra morgen til kveld, vi sov lite og spiste mye mindre enn hva vi var vant med. Det ble mye poteter, men heldigvis satte gutta garn og fisket nesten hver dag. Det smakte utrolig godt.

Når man bor så tett på hverandre som vi gjorde, blir man godt kjent. Vi sov, spiste, jobbet, gråt og lo sammen, og hadde ikke et minutt fri. Det var 12 totalt forskjellige personligheter som kom til gården den første dagen, og i takt med at gjengen krympet, ble vi enda bedre kjent.

Til tross for diskusjoner og uenigheter klarte vi oss fint sammen i mine øyne.

Tenker man seg om, er man tross alt ganske like. Dessuten var målet vårt det samme; vi ville hverandre vel, og vi ville klare dette sammen.

Det å bli storbonde var stort, og at vi klarte oppdraget var enda større. Det føltes veldig godt å få dette til sammen, Lothe, Petter, Lars, Ingeborg, Tore, Jarl, Ida, Lavrans og jeg. Vi bidro alle mann, med vår ulike kunnskap og ferdigheter. Uten resten av gjengen hadde jeg aldri fått kniven, eller klart ukesoppdraget.

Nå er det fullt kjør med Farmen 3 ganger i uken. Jeg og jentene sitter klistret til TV-skjermen.

Jeg gleder meg alltid til nye episoder. Det er så gøy å gjenoppleve alle øyeblikkene vi hadde på gården, og det føles litt som å være tilbake når jeg ser oss på TV.

I ettertid har jeg fått forespørsler om å stille opp på diverse morsomme reportasjer. Jeg takket ja til å bli med Dorthe Skappel og God Kveld Norge på Kongsgården på Bygdøy.

Vi skulle hilse på dyrene, og overraskelsen var stor da en ku skulle føde! Kalven var en liten jente, og ble oppkalt etter meg.

 

Det var stort og utrolig gøy. Kalven Vendela er av rasen Sidet Trønderfe, en type ku som er kjent for den gode melken. Jeg regner med at Vendela blir en av de beste melkekuene på Kongsgården.

I første episode av Farmen opplevde vi at en kalv ble dødfødt. Dette gjorde voldsomt inntrykk på meg, og var en vanskelig opplevelse å fordøye.

Det ble et brutalt første møte med Storøy Gård. Under min andre kalvefødsel på Kongsgaarden var jeg dermed litt ekstra spent. Heldigvis lever Vendela i beste velgående, og kom seg gjennom fødselen med glans.

Livet på gård er fylt med opp- og nedturer. Det er dessverre ikke alltid sånn at kalver og andre dyreunger overlever fødsel, eller møtet med omverdenen. Det er allikevel tøft for oss som ikke er vant til slikt, og jeg pustet ekstra lettet ut da Vendela overlevde.

Nå venter jeg spent på søndag og neste episode av Farmen Kjendis – det håper jeg du også gjør!