Farmen-kjendis
16037
post-template-default,single,single-post,postid-16037,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16494

Farmen-kjendis

I juni reiste jeg sammen med 11 andre personer til Storøy gård. En forlatt gård, som vi skulle ta over driften på – og drive på samme måte som det ble gjort for 100 år siden. Noen kjente hverandre litt fra før, men de fleste skulle flytte inn sammen med ukjente mennesker. Alle med ulike vaner og prioriteringer.

For meg ble det en fantastisk opplevelse!

Det å være borte fra digitale medier, bli kjent med dyrene, se hvor vanskelig og tungvint ting var. Det å måtte fyre opp en komfyr og få passe temperatur, før matlagingen i det hele tatt kunne starte, – uten noen moderne hjelpemidler. Det ga innblikk i hvor hardt livet var for 100 år siden.

Jeg føler meg privilegert som fikk være med på en sånn reise, og trivdes godt på gården sammen med så mange hyggelige mennesker. Vi ble fort veldig godt kjent med hverandre, når vi måtte jobbe sammen for å finne ut hvordan vi skulle få tak i mat! Det viktige spørsmålet helt fra starten av var, hvordan skal man best samarbeide med masse mennesker, som ikke har noen forutsetninger for det å drive en gård?

Jeg liker godt et enkelt liv, og har ingen problemer med å gå sminkefri i de samme klærne over flere dager. Og det å være uten kontakt med omverden, er litt rart, men samtidig så utrolig deilig.

 

19. desember sendes det første programmet på TV 2, hvor vi ankommer gården og alle deltakerne blir presentert. Og så går det i gang for fullt 2. januar 2017.

 

Jeg har fulgt med på Farmen i høst for å forberede meg, og ser at noen er misfornøyde med måten de blir fremstilt på, så jeg kjenner litt sommerfugler i magen.

Det blir både skummelt og spennende å følge med på TV.

Jeg sa JA, med en gang når jeg fikk forespørselen. Det samme gjorde jeg når jeg fikk muligheten til å være med i 71 grader nord. Det er noe helt annet enn det jeg har gjort tidligere. Friluftsliv og utfordringer. Ting som jeg ikke helt vet om jeg klarer. Jeg har gjort så mye med hår og make up og fine kjoler, men dette er noe helt nytt og utfordrende. Klarer jeg det, eller ikke? Det å være sulten, det å ikke kunne snakke med andre, isolasjon. Og hard fysisk jobbing, med ulike utfordringer som jeg egentlig ikke har noen forutsetninger for å klare. Kjempespennende!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre