Diesel – den første kampanjen
15968
post-template-default,single,single-post,postid-15968,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16494

Diesel – den første kampanjen

Jeg har alltid likt å være en kameleon, og ta i bruk ulike stiler og uttrykk.. Med Diesel var det rollen som «babe», jeg måtte spille på.

Det italienske merket Diesel ble etablert av Italienske Renzo Rosso. Sammen med Johan Lindeberg og fotograf Joachim Jonason, ønsket de å utfordre jeans-giganten Levis, som hadde en markedsandel på nær 75 prosent. De lanserte en stor kampanje, «For successful living», som gikk over 10 år, fra 1991-2001. Modellbyrået MIKAs spurte om jeg hadde lyst til å ta et oppdrag da den første kampanjen skulle lages. Jeg syntes det hørtes gøy ut, og takket ja.

Jeg har alltid likt å være en kameleon, og ta i bruk ulike stiler og uttrykk.

Rosso og reklamebyrået Paradiset med Lindeberg i spissen, ville lage en kampanje som snakket til de yngre. Kampanjen gikk over 10 år, og jeg var modell på den aller første plakaten.

Jeg fikk beskjed om å møte opp i lokalet som viste seg å være en liten mørk kjeller.
Det var tidlig 90-tall, og konseptet var «babe» med store bildekk og olje i ansiktet. Uttrykket var litt sexy og det skulle være store pupper. Dette var før wonderbra, så jeg måtte bruke risposer for å få riktig fasong.

Jeg husker at jeg syntes de var litt crazy den gang.

De var utradisjonelle, og det er fascinerende hva de har bygget opp. Nylig feiret de sitt jubileum, og lagde i den forbindelse en stor utstilling på Fotografiska Museum i Stockholm. En utstilling med Diesels reklamekampanjer fra årene 1991-2001, kalt for «For successful living», som tok opp temaer som homofili, rasediskriminering og global oppvarming.

Jeg ble invitert dit, og fikk se hele deres reise – og alle de ulike konseptene og kampanjene de har kjørt. Det er utrolig gøy å ha vært den første Diesel-modellen.

 

diesel_ads_side_2

Det var supermorsomt å se igjen de tre bildene av meg fra den aller første kampanjen.

Nylig var det en utrolig interessant artikkel i Finansavisen om Diesels reise, les gjerne «De tre musketerer».

Lagre

Lagre