Bli med til Stockholm – byen i mitt hjerte
16188
post-template-default,single,single-post,postid-16188,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16494

Bli med til Stockholm – byen i mitt hjerte

Jeg ble født i Stockholm, og elsker den byen. Hver gang jeg kommer dit, får jeg følelsen av å komme hjem. Nylig var jeg på reise dit sammen med forfatter Anne Gunn Halvorsen, som jeg skriver min selvbiografi sammen med. Hun skriver så morsomt og fint, så jeg tror at boken som kommer ut til høsten, kommer til å bli kjempefin.

Vi gjenopplevde gamle minner, og gikk bokstavelig på gamle stier. Blant annet besøkte vi stedet der jeg kjøpte min aller første leilighet. Som tenåring jobbet jeg hardt og målet var å kjøpe leilighet for å etablere meg med mann og barn. Jeg var 19 år, og i full gang med min modellkarriere.

Leilighet fikk jeg, den ser du øverst til høyre i den grønne bygården.

Resten lot vente på seg.

 

Og så besøkte vi min kjære Mika. Jeg ble tilknyttet MIKAS modellbyrå i Stockholm allerede som 16-åring, og hun representerer meg fremdeles.

Så gøy å se bildene fra min modellkarriere og presentasjonen av meg på veggen der.

 

 

Og selvsagt var vi innom jubileumsutstillingen til Diesel. Dette var jo et av de første oppdragene jeg hadde. Ta gjerne turen innom om du skal til Stockholm.

 

En annen ting jeg absolutt vil anbefale om du skal på en vårtur dit, er et besøk til Fotografiske.
En av mine absolutte favorittfotografer, Patrick Demarchelier, har en utstilling som er vel verdt et besøk. Patrick er fransk, men gift med svenske Mia. Han er en utrolig sympatisk mann, som alltid er positiv. Og som ung, usikker modell som ikke helt vet hvordan man best skal bevege seg foran kamera, var han så utrolig rolig og snill å jobbe sammen med.

Vi har jobbet sammen i årevis, og har alltid hatt god kjemi.

 

vendela cover vogue

Her kan du lese om første gangen jeg var på forsiden av franske Vogue, et oppdrag jeg var utrolig stolt over. Fotografen var Patrick Demarchelier.

 

Om du har planer om en vår-tur til Stockholm, deler jeg mitt beste tips for bo- og spisested:

Stockholms-tips:

Hotell: First Hotel Reisen i Gamla stan. Et superkoselig hotell

Spise:
Restaurant Bistro Züd, på Søder.
Svensk husmannskost med finesse, utrolig god mat.