Bio
15302
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15302,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16494

The beginning

Stockholm anno 1967

Vendela Kirsebom er født i Stockholm 12. januar 1967.

Hun vokser opp sammen med mor og mormor, og formes av et hus med varme og sterke rollemodeller. Vendela tilbrakte alle somre i Lillesand hos sin mormor i Norge.

1980

Oppdages av Eileen Ford som trettenåring, mens hun spiser pizza sammen med sin mor, på restaurant Rudolfino i Stockholm. «You can make a million dollars», får hun beskjed om. Det var ikke aktuelt å begynne modellkarrieren som 13-åring. Skole var det viktigste. Vendela og Eileen Ford holder kontakten, og som 16-åring tilknyttes hun Ford Models og Mika i Stockholm. MIKAs representerer fremdeles Vendela.

 

 

1985

Første store kampanje for Bik Bok.
Les Gjennombruddet

 

1985-1990

Vendela får stadig flere oppdrag i Milano, Paris, Tyskland og New York. Hun gjør mange redaksjonelle jobber, og bygger en solid portfolio. I 1990 er Vendela på forsiden av franske Vogue.
Les Stort å få det coveret

 

 

vendela cover vogue

 

Det fører blant annet til en mangeårig kontrakt med Elizabeth Arden. Eileen Ford glemmer ikke den nordiske skjønnheten, og da Vendela er i slutten av tenårene får hun sine første internasjonale oppdrag, trygt plassert under vingene til Eileen Ford. Som tjueåring flytter hun til New York, og starter en modellkarriere som savner sidestykke i Skandinavisk historie.
Les Hos Eileen og Jerry Ford

Lagre

Lagre

Lagre

 

1991

Vendela innleder en mangeårig kontrakt med Elizabeth Arden. En av sjefene har sett en av Vendelas redaksjonelle jobber, og gir beskjed «Henne skal vi ha»! Det blir starten på langt og godt samarbeid, og en pasjon for hudpleie. Vendela har også hatt langvarige prestisjefylte kontrakter med kosmetikkgiganter som Revlon, L’Oreal, Garnier og nå Helena Cosmetics.
Les Elizabeth Ardens nye ansikt

Vendela er en ettertraktet modell, kjent for sin klassiske skjønnhet og sin strenge arbeidsmoral. For henne er hvert oppdrag det viktigste. Hun går også flere motevisninger i denne perioden. Blant annet for Versace i Paris, med midjelangt platinafarget hår. Hennes «Natural look» er hennes signatur. Det tar lang tid og mange frisørbesøk, før den er på plass igjen!
Les Versace historien her

 

New York er basen, men Vendela har oppdrag over hele verden. Hun utstråler Star power, og blir ofte sammenlignet med Grace Kelly.

 

I denne perioden er Vendela på coveret til de fleste motemagasiner, og har vært på forsiden til over 300 magasiner over hele verden. Hun får tilbakemelding fra Eileen Ford om at hun er «More of a fashion and beauty model, but definately not a bathing suit model». Eileen mener at den naturlig smale modellen, ikke er «voluptuous» nok. Like etter får Vendela beskjed om at Sports Illustrated vil bruke henne i magasinet. «Det viste seg at jeg faktisk kunne være en Bathing suit model».

 

1993

Vendela har internasjonal status som supermodell, og får sitt definitive internasjonale gjennombrudd da hun pryder coveret til Sports llustrateds Swimsuit Issue i 1993. Utgivelsen blir en umiddelbar suksess og hun får en fantastisk respons. Alle vil bruke den blonde skjønnheten. Over natten blir Vendela «Supermodel».
Les historien her

 

 

Vendela har vært på forsiden av blader som Vogue, Harper’s Bazaar, Cosmopolitan og Elle, men det var det coveret av Sports Illustrateds “Swimsuit Issue” som for alvor gjorde henne kjent. Bladet skal ha solgt 50 millioner eksemplarer.

 

unicef_vendela_02Unicef-ambassadør

Vendela har jobbet for mange ulike ideelle organisasjoner, men på midten av 90-tallet, blir hun utnevnt til Unicef-ambassadør. Ambassadør-tittelen tar henne over hele verden, og Vendela engasjerer seg spesielt for «Girls education og safe motherhood».
Hun er kjent for sitt humanitære engasjement, og har som talskvinne for Unicef vært på flere reiser i «den tredje verden» for å sette søkelyset på barn og kvinners levekår, og jenters mulighet til å velge utdanning.
Les historien her

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Film og TV


Vendela har vært gjest på mange amerikanske talkshows, som «The today show», «Conan O Brien show» John Stewart, og «Late show» med David Letterman, Larry King Live, «The Jay Leno show» og Oprah Winfrey. Hun har medvirket i flere amerikanske sitcoms, i to amerikanske spillefilmer «Batman og Robin» med Arnold Schwarzenegger og George Clooney, og «The Parent Trap», med blant andre Dennis Quaid. I tillegg har hun medvirket i en spillefilm med Marcello Mastroanni.

I Norge har hun vært programleder for «Designerspirene» og «Top model» på norsk og svensk TV. I 2011 deltar Vendela i kjendisversjonen av 71° nord, og er aktuell med Farmen-Kjendis 2017. Petter Pilgaard og Vendela har sammen laget flere sesonger av Vendela + Petter.

vendela_barn

Familie

Vendela gifter seg med Olaf Thommessen i 1996. I 1998 kommer Julia til verden og to år etter Hannah. Familien flytter hjem til Norge i 2000/2001. «Det var fantastisk å bli mamma, men det ble også starten på en tung periode i livet mitt. Jeg mistet hele yrkeskarrièren min, og ble usikker på meg selv og fremtiden. Jeg flyttet til et nytt land, uten kontakter, venner eller noen kjente fjes».

 

I denne perioden har hun fremdeles mange oppdrag i USA og andre deler av verden, og det blir mye reising. Jentene er ofte med, og får prøve seg som baby- og barnemodeller. Men tidsforskjeller og jetlag gjør det til en utfordring. Vendela og Olaf Thommessen flytter fra hverandre i 2007.

Bokutgivelser

Vendelas første bok «Model Mummy», er en personlig bok om det å bli mamma, kosthold og tips for å komme seg i form igjen etter fødselen. Boken ble utgitt på det anerkjente amerikanske forlaget McGraw-Hill (2002).

De første årene av modellkarrieren gjør Vendela sin egen sminke og hårstyling, og gjennom årene som modell lærer hun mange triks. Vendela deler sine beste skjønnhetstips i en serie bøker på Aschehoug forlag; Beauty bible (2007), Hår (2007), Kropp (2007), Spa (2007), Hender&Føtter, Hud (2007), Make up (2007). Fashion bible (2008), Tilbehørets makt (2008), Partyfikseren (2008) Motens ABC (2008), Basisgarderoben (2008), og Duft av parfyme (2010).

 

I 2017 kom boken Vendela – Alt jeg ikke har fortalt:

«Jeg er et resultat av plutselig kjærlighet. Forelskelse har alltid herjet i slekten min. Det er som om vår familie er disponert for å bli rammet av plutselig, omveltende og ofte helt ulogisk forelskelse.»For første gang forteller Vendela Kirsebom om syttitallsjenta fra Stockholm som mot alle odds klatret til toppen av moteverdenen og inn blant a-kjendisene i USA. Hun forteller om lange dager og ulønnet arbeid. Om millionkontrakter og utro menn, om gaffatape på brystene og bomber i postkassen.

Vendela_today

TodayVendela i dag

Vendela er bosatt i Oslo, og jobber i hovedsak med egne produkter, samtidig som hun tar enkelte modelloppdrag. Hun har en genuin interesse for mote og design, og utvikler egne produkter med ulike samarbeidspartnere.

 

 

Den første brillekolleksjonen ble til i samarbeid med Nordic Eyewear i 2007, og fra og med 2019 er den nyeste kolleksjonen med over 30 ulike briller eksklusivt tilgjengelig hos optikerkjeden C)optikk. Vendela reiser landet på kryss og tvers, og hjelper damer med å finne den brillen som bringer frem det beste i den enkelte.

Her finner du din nærmeste Coptikk.butikk.

 

«Jeg ser nesten umiddelbart hvilken brille som passer kunden, det har med ansiktsform, den enkeltes nese, kinnbein og øyebryn å gjøre. Det er utrolig hyggelig å få lov til å reise rundt og møte så mange flotte mennesker».

 

Vendela har alltid vært interessert i hudpleie, samt opptatt av naturlig skjønnhet og har derfor utviklet flere serier med eksklusive hud- og hårprodukter i samarbeid med Helena Cosmetics. Firmaet kontaktet henne etter å ha lest Beauty Bible, utgitt på Aschehoug forlag i 2007. Produktene er basert på naturlige ingredienser og gode virkestoffer, og Vendela er opptatt av å ta vare på hud og hår på en best mulig måte. Nylig lanserte hun sin nye krem «Instant Glow», og solkremen «Vendela Sun care».

 

«Min mormor har alltid vært mitt forbilde, og hun lærte meg at skjønnhet først og fremst er en sinnstilstand. Skjønnhet har ingen alder. Gjennom karrieren min har jeg også lært viktigheten av godt kosthold, mye vann, frisk luft, aktivitet og ikke minst, søvn, sammen med gode produkter»

 

Les mer om hud- og hårpleieproduktene.

 

 

 

2018 gikk en drøm i oppfyllelse da Vendela lanserte sitt eget klesmerke. Vendela Wear er klassiske, behagelige plagg skapt for luksuriøs komfort. Plagg som kvinner vil elske å ta på seg når de kommer hjem fra jobb, eller skal være avslappet elegant. Vendela har designet plagg i eksklusive materialer som merinoull, kasjmir og viscose. Kolleksjonen består også av basisplagg som luer, hansker og myke ullsokker. Alt med Vendela-touch, og små forseggjorte detaljer. Inspirasjonen har Vendela hentet fra skandinavisk design og komfort. Stikkord for kolleksjonen er myk, luksuriøs og tidløs.

 

«Jeg elsker nøytralitet i fargene, slik at stoffets form og struktur kommer til sin rett. Naturmaterialer og klassiske snitt bidrar til bærekraftig mote. Godt for mennesker og miljø!»

 

 

I flere år var Vendela, David Andersen sitt ansikt utad, og utviklet en suksessfull smykkekolleksjon sammen med firmaet. Les mer

 

I 2016 lanserte hun El-sykkelen E-green/Merida «Vendela», sammen med Merida.

 

Vendela er også en etterspurt foredragsholder gjennom talerlisten.no, og har vært med i flere tv-produksjoner. Blant annet Top model i Norge og Sverige og Designerspiren. Hun møtte Petter Pilgaard under Kjendis Farmen på TV2 i 2016, og sammen har de laget flere sesonger av Vendela + Petter.

 

Vendela er goodwill-ambassadør for UNICEF.

Lagre

Lagre